Online training 'Werk via social media'

Online training voor UWV / werk.nl

Een prachtige klus was het ontwikkelen van de online training 'Werk vinden via social media'. In opdracht van mijn vorige werkgever ontwikkelde ik als social media specialist de complete blauwdruk voor de training. Van inhoudelijke uitleg tot oefeningen, voorbeelden, video-scripts en plan van aanpak voor de werkzoekenden. Daarbij werkte ik intensief samen met een opleidingsadviseur van Radar en UWV. 

Social media training voor werkzoekenden

De UWV-training 'Vind een baan met social media' bestaat uit vier modules. Aan de hand van voorbeelden en interactieve opdrachten wordt uitgelegd hoe werkzoekenden social media optimaal kunnen inzetten bij het vinden van werk. Er zijn aparte modules voor LinkedIn, Twitter en Facebook. Door gebruik te maken van internet in plaats van te trainen op een UWV Werkplein kan UWV meer werkzoekenden dan ooit een training aanbieden. Inmiddels hebben al 800.000 mensen de online training gevolgd op werk.nl

Interactieve elementen

De training bestaat uit verschillende elementen: uitleg, opdrachten, video's met uitleg van recruiters en bedrijven, testimonials van werkzoekenden en tot slot een persoonlijk actieplan.